Na het succes van de juniorversie van The Addams Family brengt Young BOV in 2024 een nieuwe productie met als werktitel: Viva los Musicales. De cast wordt opnieuw samengesteld en daarvoor kan vanaf nu auditie worden gedaan!

Young BOV, gestart in 2022, is een initiatief voor de jeugd onder de vlag van Stichting BOV. Young BOV is opgericht om musicaltalent van 11 tot en met 17 jaar de kans te bieden om op een hoger niveau en met deskundige artistieke begeleiding een musicalproductie neer te zetten. Eerder dit jaar maakte Young BOV haar debuut in theater De Maagd met twee voorstellingen van de juniorversie van The Addams Family. En met succes.

Rob van den Aarsen, voorzitter van Stichting BOV: “We zijn Young BOV destijds gestart als pilot voor één productie, The Addams Family. Daarna zouden we bekijken of we opnieuw de benodigde randvoorwaarden kunnen realiseren om er een vervolg aan te geven. Aan positieve en enthousiaste reacties geen gebrek, maar je moet het ook artistiek, organisatorisch en financieel gezien weer kunnen invullen. Daar zijn we gelukkig weer in geslaagd. Young BOV gaat dus in ieder geval weer een jaar door!”.

Young BOV speelt in 2024 overigens geen juniorversie van Evita, waarmee de BOV in 2024 haar 70-jarig bestaan viert. In plaats daarvan wordt er voor Young BOV gewerkt aan een eigen productie met als werktitel Viva los Musicales. Dit wordt een ‘musicals in concert’, waarin allerlei musical songs voorbij komen die met een zelfgeschreven verhaallijn met elkaar worden verbonden. In deze productie zal de focus liggen op zang en dans. Young BOV speelt volgend jaar opnieuw twee voorstellingen: op dinsdagavond 19 maart (première) en zaterdagmiddag 23 maart 2024 in theater De Maagd.

Auditie doen

De eerste auditieronde bestaat uit het insturen van twee filmpjes. Meld je met je naam en leeftijd aan via info@stichtingbov.nl en je ontvangt van ons de instructies. Het insturen van de auditiefilmpjes kan tot 1 september.