Als gevolg van de coronacrisis hebben wij helaas moeten besluiten om de voorstellingen van onze productie Oliver! opnieuw uit te stellen. Dit betekent dat we pas in april 2022 het podium van theater De Maagd zullen betreden en niet in maart 2021 zoals aanvankelijk de bedoeling was. De reeds gekochte kaarten blijven geldig en schuiven door naar de voorstellingen van 2022.

Dit nieuws werd op vrijdagavond door voorzitter Rob van den Aarsen via een videoboodschap met alle leden, medewerkers en de kindercast gedeeld. Het is (financieel) niet haalbaar om de zeven geplande voorstellingen voor een door corona beperkt bezoekersaantal uit te voeren. Daarom rest ons helaas geen andere optie dan alle voorstellingen van Oliver!, voor de tweede keer, in zijn geheel te verplaatsen. De première staat nu gepland op vrijdag 1 april 2022. En nee, dat is geen grap.

Voorzitter Rob van den Aarsen: “Dit is een pittig besluit, maar we moeten de realiteit onder ogen zien. De afgelopen tijd hebben we als bestuur regelmatig overleg gevoerd met het Artistieke Team en de productieleiding. Een snelle, positieve verandering van de situatie lijkt ons hoogst onwaarschijnlijk, zeker nu op dit moment het aantal bezoekers dat in theaters is toegestaan opnieuw op maximaal 30 ligt. Daarom is dit volgens ons, hoe pijnlijk ook, het enige juiste besluit.”

Er is gekeken naar alternatieve mogelijkheden om Oliver! tóch in maart 2021 te kunnen opvoeren, bijvoorbeeld als openluchtvoorstelling of via een livestream. Door de extra kosten die dit met zich meebrengt, zijn deze opties geen haalbaar alternatief.

Afgezien van het financiële aspect is het, door de coronabeperkingen die momenteel gelden, bovendien niet mogelijk om de repetities in aanloop naar Oliver! weer op te pakken. Van den Aarsen: “Tot de herfstvakantie zijn er door de leden zelf diverse workshops georganiseerd. Na de herfstvakantie zouden we gaan starten met de repetities van de kindercast, om vervolgens vanaf januari de repetities weer met de gehele cast op te pakken”. Door de beperkingen als gevolg van de tweede coronagolf is op dit moment niet duidelijk wanneer we weer kunnen gaan repeteren. Deze onzekerheid maakt een gedegen voorbereiding op een grote productie als Oliver! onmogelijk.

De reeds gekochte kaarten blijven geldig en worden overgezet naar dezelfde zitplaatsen op de volgende data:

Première vrijdag 27 maart 2020 → Première vrijdag 1 april 2022
Zaterdag 28 maart 2020 → zaterdag 2 april 2022
Woensdag 1 april 2020 → woensdag 6  april 2022
Donderdag 2 april 2020 → donderdag 7 april 2022
Vrijdag 3 april 2020 → vrijdag 8 april 2022
Zaterdag 4 april 2020 → zaterdag 9 april 2022
Zondag 5 april 2020 → zondag 10 april 2022

Heeft u kaarten gekocht via www.demaagd.nl dan ontvangt u via De Maagd nadere informatie. Heeft u rechtstreeks kaarten gekocht via de BOV, dan wordt u nader geïnformeerd door ons secretariaat.