Na familiemusical Oliver!, zwarte comedy The Addams Family en rockopera Evita tovert Stichting BOV volgend jaar weer iets nieuws uit de hoge hoed. Van 4 t/m 13 april staat de BOV in Theater De Maagd in Bergen op Zoom met de levendige en ‘magische’ Broadway show Pippin.

De nieuwe titel werd onthuld tijdens een reünie met de cast en crew in Theater Den Enghel, waar gezamenlijk de videoregistratie van Evita werd bekeken. Net zoals voorgaande jaren werd de nieuwe titel bekendgemaakt middels een video, voor deze gelegenheid opgenomen in Theater De Maagd.

Over de musical

Pippin is wellicht geen titel die bij iedereen direct een belletje doet rinkelen. Pippin vertelt het fictieve coming of age verhaal van de gelijknamige zoon van Karel de Grote. Pippin is ontevreden met zijn leven en probeert op verschillende vlakken de gewenste voldoening te vinden – maar tevergeefs. Geleid en verteld door een intrigerende verteller en mysterieuze groep spelers is de reis van Pippin een spektakel van grootse verhalen, humor, illusie en werkelijkheid. Kiest Pippin uiteindelijk voor een eenvoudig en vredig leven of valt hij voor de verleiding van magie en show? Pippin is een dynamische raamvertelling, omlijst met de tijdloze muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz.

De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roger O. Hirson en ging in 1972 in première op Broadway. De originele uitvoering werd geregisseerd door de Amerikaanse danser, choreograaf en regisseur Bob Fosse, die een paar jaar later de hitmusical Chicago zou maken. In 2016 was Pippin – met Amerikaanse cast – in Nederland te zien in Koninklijk Theater Carré.

Humoristisch, groots en ontroerend

Het artistiek team kijkt uit naar deze nieuwe productie. Artistiek leider en regisseur Niels Jacobs: “De musical is qua thematiek heel anders dan voorgaande producties en zit qua opzet ijzersterk in elkaar. Het verhaal is fantasierijk en aangrijpend tegelijk en bevat veel herkenning en humor. Daarnaast kunnen we ons verheugen op de betoverende muziek van Stephan Schwartz, de herkenbare stijl van Bob Fosse en een grote uitdaging op het gebied van acrobatiek en dans. Pippin is een musical die groots en meeslepend is, maar een ontroerende boodschap brengt. Een mooie en waardige opvolger van Evita.”


Pippin door Stichting BOV is van 4 tot en met 13 april 2025 te zien in Theater De Maagd in Bergen op Zoom.