Johan Staes (links op de foto) en Rob van den Aarsen ondertekenen de overeenkomst

Ter gelegenheid van hun beider jubileum hebben Rabobank en Stichting BOV de handen ineengeslagen. Samen hebben zij in totaal 175 kaarten voor de musicalvoorstellingen van de BOV en Young BOV beschikbaar gesteld voor gezinnen met een kleine beurs.

Dit nieuws maakten Johan Staes, directeur coöperatieve Rabobank Zuidwest-Brabant, en Rob van den Aarsen, voorzitter van Stichting BOV, bekend voorafgaand aan een repetitie van de BOV in theater Den Enghel in Bergen op Zoom. 

Rabobank vierde in 2023 haar 125 jarige bestaan en de BOV bestaat dit jaar 70 jaar en viert dat met de musicalklassieker Evita, waarvoor 75 kaarten ter beschikking zijn gesteld. Daarnaast is binnenkort ook Young BOV – de in 2022 opgerichte juniorclub van de BOV – weer te zien in theater De Maagd met hun eigen musicalshow Viva Los Musicales. Voor deze voorstelling zijn 100 kaarten gereserveerd voor minimagezinnen.

Rob van den Aarsen is zeer content met de samenwerking. “Cultuur verbindt en dient toegankelijk te zijn voor ieder in onze samenleving. Dankzij het partnership met Rabobank kan Stichting BOV hieraan bijdragen.” Johan Staes deelt deze gedachte. “Als Rabobank zijn we trots dat we het 70 jarige jubileum van de BOV kunnen sponsoren. En mooi dat een deel van het sponsorbedrag wordt benut voor toegangskaarten voor mensen voor wie bezoek aan een musical niet vanzelfsprekend is.”

Rabobank zet zich, samen met haar stakeholders, al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Samen bereiken we meer dan alleen is daarbij altijd het uitgangspunt. De groei naar een duurzame, inclusieve samenleving is een van de thema’s waar de bank aan werkt. Dat doet Rabobank onder andere door een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Door de samenwerking met de BOV is het mogelijk om gezinnen met een kleine beurs een bezoek aan het theater te kunnen bieden.

Voor het contact met de doelgroepen is Stichting BOV een samenwerking aangegaan met Stichting Samen verDelen. Deze stichting organiseert in Bergen op Zoom al 14 jaar een kerstdiner voor iedereen die een kerstavond samen niet als vanzelfsprekend ervaart. Vanuit deze ervaring beschikken zij over het netwerk en contact met de doelgroepen.