Deze week zou onze voorstelling “Oliver!” in première gaan, maar door de huidige corona-crisis zitten we allemaal thuis. Nu de huidige maatregelen tot 1 juni aanhouden, gaat het helaas nog wel even duren voor we daadwerkelijk de planken van De Maagd op kunnen. Dat is erg jammer, maar de gezondheid van velen is belangrijker.

Uiteraard zitten we niet stil! Want ook vanachter de computer kunnen de voorbereidingen tot op een bepaalde hoogte gewoon doorgaan! Zo hebben onze leden en kindercast uitvoerig thuis gerepeteerd. Het resultaat daarvan kun je hieronder zien:

Maar ook voor jullie als publiek hebben we een leuke verrassing in petto: in samenwerking met onze mediapartner ZuidWest TV hebben we een manier gevonden om toch nog een beetje BOV bij je in de huiskamer te krijgen. Op de momenten waarop we eigenlijk een voorstelling van “Oliver!” zouden spelen, kun je nu thuis genieten van een andere BOV-productie. De programmering ziet er als volgt uit:

Kun je Zuid-West TV niet ontvangen thuis? Kijk dan tussen “TV gemist” op de website van Zuid-West TV: https://www.zuidwesttv.nl/tv/podium

Hels Spektakel (2004)

Vrijdag 27 maart 20:00

In 2004 vierde de BOV haar gouden jubileum met het “Hels Spektakel: De duivelse Bub Maskeroen (Stef Broos) probeerde de jonge tesktschrijver Emiel Abrahams (Jan Dua) te overtuigen zijn ziel te verkopen in ruil voor glitter en glamour in de showbizzwereld. 

I’ve Got The Music In Me! (2014)

Zaterdag 28 maart 20:00

Hiep hiep hoera! De BOV bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd! Een Bergse dansschool, de kermis, maar ook hippies en kazernes: ze komen allemaal voorbij in dit doldwaze verhaal. We nemen je bijna 50 jaar mee terug in de tijd en gaan op een muzikale reis langs wereldberoemde musicals.

Ciske in beeld (2015)

Zondag 29 maart 14:00

De hele voorstelling uitzenden kan helaas niet in verband met de rechten, maar ZuidWest TV maakte in het seizoen 2014 / 2015 een hele leuke reportage van het proces dat de kinderen doormaakten.
Van audities tot doorlopen, het komt allemaal voorbij!

Mirakels Spektakel (1990)

Woensdag 1 april 20:00

In 1990 presenteerde Stichting BOV het “Mirakels Spektakel” ter gelegenheid van de opening van Theater De Maagd.

Heerlijk Spektakel (1987)

Donderdag 2 april 20:00

In 1987 werd het “Heerlijk Spektakel” opgevoerd ter gelegenheid van 700 jaar Heerlijkheid Bergen op Zoom. Toen nog in De Stoelemat, omdat De Maagd nog geen theater was op dat moment.

Moulin Rouge (2012)

Vrijdag 3 april 20:00

‘Moulin Rouge’ speelt zich af aan het eind van de 19e eeuw in Parijs en vertelt het verhaal van de jonge schrijver Christian en de mooie courtisane Satine.
Christian komt naar Parijs om zich aan te sluiten bij de Bohemiens en ontmoet per toeval Satine in de Moulin Rouge. De twee worden hevig verliefd, maar al snel blijkt dat deze relatie er één is, met vele haken en ogen. Een ‘verboden’ liefde…

Ludiek Spektakel (1994)

Zaterdag 4 april 20:00

Het Ludiek Spektakel uit 1994 werd opgevoerd ter ere van het 40-jarig jubileum van de BOV. Het is een kostelijke story die zich afspeelde in het verzorgingstehuis “Avondrood” dat door een geldbeluste directrice aan een al even kapitalistisch ingestelde projectontwikkelaar dreigt te worden verkocht. 

25 jaar BOV in ‘De Maagd’ (2015)

Zondag 5 april 14:00

In 1990 werd Theater De Maagd in Bergen op Zoom geopend met de voorstelling “Mirakels Spektakel” door Stichting BOV. 25 Jaar later is er veel gebeurd en is de BOV nog jaarlijks te gast met operettes en musicals. In deze reportage, gemaakt i.s.m. ZuidWest TV blikken oud-BOV’ers terug op deze periode.