Gisterenavond speelden we onze première van AIDA! Zo’n avond blijft toch altijd een spannend moment. Meer dan een half jaar werken alle spelers en medewerkers naar dit moment toe. Iedereen staat volledig op scherp om deze avond tot een succes te maken.

Voorafgaand wordt er achter de schermen nog druk gewerkt aan van alles en nog wat. Het decor wordt hier en daar nog aangepast, alle kleding wordt gestreken en de laatste drukkertjes worden vastgezet, de cast deelt aan elkaar de welbekende ‘toi toi tois’ uit, en de laatste wijzigingen in spel en dans worden op het podium gerepeteerd. Dan is het tijd voor de gebruikelijke routine: kap / grime, zenderen, rekwisieten controleren, notes en inzingen.

De dames van de kleding zetten de puntjes op de i

Lees ook hier het artikel van Aangenaam Bergen op Zoom over onze kanjers achter de schermen: https://aangenaambergenopzoom.nl/verhalen/van-decors-tot-kostuums-een-kijkje-achter-de-schermen-bij-onze-bov

Ondertussen stroomt het publiek de foyer binnen over de rode loper waar onze fotograaf iedereen op de gevoelige plaat vastlegt.
De uitverkochte zaal gonst en dat merken we achter de schermen ook! Iedereen is gefocust en als dan de eerste tonen van het orkest klinken is de première echt van start.

Tonny Bogers fotografeerde de bezoekers op de rode loper. Bekijk het hele album op Facebook:
https://www.facebook.com/pg/stichting.bov/photos/?tab=album&album_id=2209217759138407

Na afloop daalden de cast en crew de trappen af van de arena-foyer onder luid applaus van het premièrepubliek. Vervolgens werd er een toost uitgebracht op de voorstelling en op het 65-jarig bestaan van de BOV.

Burgermeester Frank Petter overhandigde de Amateur Musical Awards voor Beste Musical en Beste Vormgeving / Toneelbeeld aan Cees Meijer van Theater De Maagd. Deze awards krijgen een mooie plaats aan de muur van ons ‘clubhuis’.

Recensie

Deze ochtend lezen we in de krant de lovende recensie van BN De Stem, met als kop: “Musical AIDA lust voor oog en oor”. Trotser kunnen we niet zijn op onze spelers en medewerkers!


https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/musical-aida-lust-voor-oog-en-oor~a9513985/

Nagenieten

Met zo’n prachtige recensie is het natuurlijk heerlijk nagenieten. Wil je ook nog even nagenieten van de voorstelling? Bekijk dan het onderstaande beeldmateriaal wat diverse media de afgelopen dagen heeft gemaakt:

Bekijk de foto’s van onze huisfotograaf Dick Vermaas in het foto-album:
https://www.stichtingbov.nl/producties/2019-aida/#album

BN De Stem recensie: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/musical-aida-lust-voor-oog-en-oor~a9513985/ MusicalNieuws recensie: https://www.musicalnieuws.nl/news/read/bov-maakt-indruk-met-de-jubileum-voorstelling-ada_3580/1 Fotoalbum: https://www.musicalnieuws.nl//album/cat/1370 BOZ in beeld fotoalbum: http://www.bozinbeeld.nl/5605-stichting-bov-brengt-aida MusicalWorld videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=xoOKKLCxJdU MusicalSites videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=07lmqnO6HPM Spotlight recensie: https://www.spotlight.fm/musical/aida-in-bergen-op-zoom-oorstrelend-en-oogverblindend/ Fotoalbum: https://www.facebook.com/megthuijsen/media_set?set=a.10219017895818797 Videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=1KvR9d2ySSM Omroep Brabant videoverslag: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2977701/Amateur-musicalsterren-van-BOV-in-Bergen-op-Zoom-hopen-op-kippenvel-en-ontroering-bij-Aida