Met de traditionele taart en champagne hebben we onlangs het seizoen 2023-2024 officieel afgetrapt. Tijdens de gezamenlijke scriptlezing maakten de cast en crew voor het eerst kennis met Evita – de productie waarmee we van 15 t/m 24 maart 2024 in theater De Maagd staan.

Hoewel de productionele voorbereidingen al maanden geleden gestart zijn, vormt de kick-off de officiële start van het nieuwe seizoen. Een avond die deels in het teken stond van elkaar weer ontmoeten en (beter) leren kennen. Voor de meesten was de kick-off namelijk ook het moment om vakantieverhalen uit te wisselen en kennis te maken met de vier nieuwe aspirant-leden die aan de cast zijn toegevoegd: Bart van Broekhoven, Eline Dierikx, Marit Sas en Stijn de Wit.

Na de pauze, waarin een grote taart met het beeldmerk van Evita werd aangesneden, volgde de gezamenlijke scriptlezing. Regisseur Niels Jacobs leidde de scènes in en lichtte, waar mogelijk, de eerste tipjes van de sluier over het toneelbeeld. De uitdaging is om binnen de kaders die door de rechthebbende gesteld zijn een eigen interpretatie aan het stuk te geven. Jacobs: “We hebben ervoor gekozen om van de musical een rauwe bewerking te maken met veel aandacht voor de historische context van het verhaal. Het geheel wordt uiteraard ondersteund door een groot live orkest, dat met deze doorgecomponeerde musical een nieuwe uitdaging aangaat.”

Evita, geschreven door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt het waargebeurde verhaal van Eva Duarte. Een jonge, ambitieuze vrouw die het van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië schopt. Geliefd door haar volk, gehaat door de elite van haar land en tot op de dag van vandaag een omstreden persoonlijkheid.

Met de klassieker Evita in het vooruitzicht kunnen we ons opmaken voor een speciaal jaar. In 2024 vieren we namelijk ons 70-jarig bestaan. Een bijzonder jubileum dat zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan. De kaartverkoop voor Evita start op 2 oktober via de website van theater De Maagd.