Een gedeelte van de kindercast van Oliver! tijdens het werkweekend (archieffoto). Foto: Dick Vermaas

Onder de vlag van de BOV start in september de voorbereiding op een musicalproductie speciaal voor de jeugd. Met Young BOV willen we jeugd tussen 11 en 18 jaar de kans bieden om op een hoger niveau en met deskundige artistieke begeleiding een musicalproductie neer te zetten. Het gaat in eerste instantie om een pilot voor de duur van een jaar.

Het initiatief is ontstaan vanuit de enthousiaste reacties van kinderen en ouders op onze laatste productie Oliver! waarin meer dan vijftig kinderen meededen. Na Oliver! hebben een aantal ouders het bestuur van de BOV benaderd met het verzoek om de haalbaarheid van een initiatief voor de jeugd onder de vlag van de BOV te onderzoeken. Na een aantal bijeenkomsten met een afvaardiging van het bestuur en enkele ouders ligt er nu een realistisch plan en zijn alle randvoorwaarden aanwezig om de pilot te starten. Het fundament onder de pilot is voor een deel gerealiseerd met steun van het MollerJuvenaat. Directeur Frank Looijen heeft via een aan de school toegekende subsidie docenten ter beschikking gesteld die de BOV aan het speciaal samengestelde Artistiek Team heeft kunnen toevoegen.

Het Artistiek Team van Young BOV, v.l.n.r. Marcel van As (regisseur), Claire van Schaik-Suijkerbuijk (dance captain), Monique Jimkes (muzikaal leider) en Lise-Lotte Bernaards (choreografie)


Rob van den Aarsen, voorzitter van de BOV: “Het enthousiasme dat Oliver! bij kinderen en ouders heeft losgemaakt was overweldigend. Het zou een gemiste kans zijn om dat nu niet te verzilveren. Wij zien Young BOV niet zozeer als een eigen kweekvijver, maar als een opstap naar alle theater- of musicalverenigingen in de regio op latere leeftijd, waaronder de BOV. Daarom hebben wij dit initiatief met volle overtuiging omarmd.” Vanwege deze brede ambitie zijn er tijdens het proces gesprekken geweest met Gemeente Bergen op Zoom en reeds bestaande initiatieven voor de jeugd als Jeugdtheater Rotonde en PAR16.

Young BOV zal tijdens de pilot bestaan uit 24 kinderen waarvoor twee auditierondes georganiseerd gaan worden. De repetities, onder leiding van een speciaal aangetrokken Artistiek Team, starten in oktober en vinden plaats op zaterdagochtend. Young BOV gaat aan de slag met een jeugdversie van The Addams Family. De twee matineevoorstellingen waarin de productie wordt opgevoerd zijn gepland op 29 maart en 1 april 2023 in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van het decor van de ‘volwassen BOV’, die met de Broadway-versie van The Addams Family van 24 maart tot en met 2 april in hetzelfde theater speelt.

Kaarten voor de juniorversie van The Addams Family uitgevoerd door Young BOV zijn te koop via de website van theater De Maagd.