Artistiek

Diemer van Wijk

Diemer van Wijk

Regisseur


Favoriete BOV-musical: Mijn allereerste BOV-musical die ik gezien heb was ‘Hello Dolly’. Verder heb ik veel mooie herinneringen aan BOV-musicals waarbij ik betrokken was: De 3 Musketiers, Ciske de Rat, Petticoat, The Wiz, De Producers en Aida.

BOV-anekdotes: Elk jaar opnieuw een productie ontwikkelen met een gedreven cast & crew is heel bijzonder! Elke productie heeft een eigen identiteit en het doel is om elke productie zijn eigen sfeer mee te geven zodat cast, crew maar zeker ook het publiek hiervan kan gaan genieten.

Pieter-Jan van den Berg

Pieter-Jan van den Berg

Dirigent

Greetje Dietvorst

Greetje Dietvorst

Choreograaf

Favoriete BOV-musical: Heel lastig kiezen want ik vind er zó veel leuk. Maar door de combinatie kindercast en volwassen cast kies ik voor Ciske de Rat

BOV-anekdotes: Naast dat ik tijdens de AMA uitreiking Joop van den Ende als een hooligan voorbij stoof waardoor ik bijna vergat de prijs voor Beste Musical in ontvangst te nemen, blijft de snoekduik van mijn zeer gewaardeerde collega Pieter-Jan met stip op één staan als het gaat om meest komische herinnering.

Martijn Hendrickx

Martijn Hendrickx

Spelcoach

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Esther van Kaam

Esther van Kaam

Regie-assistent

Peter Bogers

Peter Bogers

Koorrepetitor

Favoriete BOV-musical: De Producers, mijn eerste productie als koorrepetitor!

BOV-Anekdotes: Ik heb stellig gezegd dat ik maar 1 jaar als koorrepetitor zou werken…

Erwin Leijs

Erwin Leijs

Repetitor

Favoriete BOV-musical: Allemaal!!!!

BOV-anekdote: Elke productie is een feest!!! Prachtige club met mensen!!

Brigit Fasen

Brigit Fasen

Dance Captain

Rolspelers

Roosje Hendrickx

Roosje Hendrickx

AIDA

Roosje is 30 jaar en heeft eerder o.a. de rol van Patty Jagersma gespeeld in Petticoat.

Kun je je rol omschrijven?
Aida is een krachtige en moedige vrouw.  Ze is loyaal aan haar volk, waarvan haar vader de koning (en zijzelf dus de prinses) is. Maar ze krijgt ook gevoelens voor de Egyptische legerkapitein, die met zijn leger haar volk gevangen houdt. Aida is sterk, maar de liefde tussen Radames en haar ook.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Ik was ontroerd! Aida is de allereerste musical die ik als kind met mijn familie heb gezien. De CD werd bij ons thuis grijs gedraaid en mijn broers en ik kenden hem van voor tot achter en terug.. Zó bijzonder dat we met de BOV nu deze mooie musical gaan opvoeren. En dat ik dan ook nog inde huid van Aida mag gaan kruipen is écht een droom die uitkomt.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Ik mocht willen dat ik zo dapper was als Aida. Dat bijdehante trekje van d’r herken ik dan weer wel… 😉

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Ik vind zóveel nummers mooi dat ik geen favoriet kan aanwijzen. Ik vind het wel heel bijzonder dat we Gezegend Nubië opnieuw gaan opvoeren. Ik kan me nog goed herinneren wat dat nummer deed met de zaal en met onszelf, toen we het 10 jaar geleden in de BOV-productie Vurig Verlangen zongen.

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Alles waar groene pesto op zit, cheesecake en spelfouten verbeteren.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Hard werken met elkaar, genieten van al het moois dat we mogen doen, langzaamaan iets moois tot stand zien komen, kippenvel tijdens het repeteren van de mooie nummers, met z’n allen de schouders eronder en gaaaan!

Wat kan het publiek verwachten in april?
Een prachtig verhaal, in een schitterend decor, met mooie muziek, gebracht door mensen voor en achter de schermen die er met veel passie en liefde (en bloed zweet en tranen ;)) aan hebben gewerkt..

Albert-Jan Verhees

Albert-Jan Verhees

Radames

Albert-Jan is 32 jaar en speelde vorig jaar nog de hysterische Leo Bloom in De Producers.

Kun je je rol omschrijven?
Radames is de kapitein van het Egyptische leger. Hij is ambitieus, moedig en oprecht. Wanneer hij Aida ontmoet, wordt hij overrompeld door haar mooie verschijning waardoor ze zijn leven overhoop gooit.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Yes! Sinds ik Aida gezien heb in Scheveningen in 2002, ben ik er helemaal weg van en heb ik altijd al Radames willen mogen spelen.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Niet echt. Ik zie mezelf niet echt als een legeraanvoeder en leider. Zo sterk en moedig als Radames is, zal ik nooit zijn.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
“Ik niet”. Het is prachtig hoe in Aida de zanglijnen van de solisten bij elkaar komen. Met name bij dit nummer wat door de 4 hoofdrolspelers wordt gezongen.

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Mijn tanden zetten in een nieuw project als een ander nog niet afgerond is.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Het wordt weer hard werken, maar ik heb er ontzettend veel zin in!

Wat kan het publiek verwachten in april?
Een prachtige ontroerende show waarbij de muziek je als een warme deken kippenvel gaat bezorgen.

Annemarie Paulusse

Annemarie Paulusse

Amneris

Annemarie is vorig jaar lid geworden van de BOV. Nu speelt ze haar eerste BOV-rol: Amneris

Kun je je rol omschrijven?
Amneris is de Egyptische prinses, de dochter van de farao. Ze is heel erg bezig met haar uiterlijk. Ze tut zich heel erg op en alles wat zij aantrekt is de volgende dag in de mode. Het is echter een masker wat ze optrekt, want achter alle strikjes, veertjes en mooie stoffen is ze erg eenzaam. Ze is verloofd met Radames, maar hij is altijd op oorlogspad en op zijn laatste reis is hij zijn hart verloren aan Aida.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Heel eventjes was ik teleurgesteld, want ik had geauditeerd voor Aida, maar dat duurde gelukkig maar heel kort. Daarna overheerste vooral blijdschap, want Amneris is ook echt een fantastische rol. Ik ben heel blij en trots dat ik haar mag gaan spelen!

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Ik ben zelf helemaal niet bezig met mijn uiterlijk, dus daarin herken ik mezelf helemaal niet. Maar Amneris toont aan het eind van de musical dat ze een goed hart heeft en goed wil zijn voor haar medemens en dat herken ik wel in mezelf.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Alle muziek is prachtig, maar als ik een nummer moet kiezen, dan zeg ik ‘Gezegend Nubië’. Wat een power en harmonie! Echt een hele mooie halve finale!

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Chocola! Daar kun je me echt voor wakker maken…

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Ik verwacht dat ik heel veel ga leren, maar ook dat we heel hard aan de bak zullen moeten.

Wat kan het publiek verwachten in april?
Het publiek kan een prachtige en ontroerende voorstelling verwachten. Ik hoop ook dat de decors en kostuums, à la BOV, erg groots zullen zijn.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik wil iedereen van de cast en crew heel veel plezier wensen met het repetitieproces. We gaan er samen een TOP productie van maken!

Jos Groffen

Jos Groffen

Mereb

Jos is 23 jaar en schitterde in (o.a.) de rol van Blikkeman. Mereb is zijn volgende uitdaging.

Kun je je rol omschrijven?
Mereb is een gevangen genomen Nubiër die als bediende dient voor Radames. Aïda is de prinses van zijn volk en daardoor voelt hij zich zo verbonden met haar dat hij haar helpt om haar vader te bevrijden. Maar hoe dat precies afloopt kan iedereen in april zien… 😉

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg? 
Enorm blij dat ik een nieuwe uitdaging heb gekregen van het Artistieke Team en ik had direct zin om hiermee aan de slag te gaan!

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Mereb en ik hebben niet zoveel overeenkomsten ben ik bang :’)! Het heldhaftige dat Mereb heeft zie ik niet echt terug bij mezelf, helaas…

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Zo Vader Zo Zoon! Alle liedjes van Zoser (vader van Radames) zijn fantastisch, maar Zo Vader Zo Zoon heeft een enorme bak aan energie en dreiging wat ik té gek vind!

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
LP’s kopen van artiesten die ik net heb zien optreden op festivals! Héérlijk om dan thuis nog na te genieten van het optreden [Symbool]

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Hard werken met een mooie club mensen die er enorm veel voor over hebben om elk jaar weer het publiek te verrassen!

Wat kan het publiek verwachten in april?
De BOV gaat je meenemen in een avontuur vol met strijd en dilemma’s! Ik hoop dat we onszelf weer kunnen overtreffen zodat we het publiek wederom kunnen verbazen!

Marcel van As

Marcel van As

Zoser

Marcel is 35 jaar en inmiddels 2 jaar lid van de BOV. Nu gaat hij zijn eerste BOV-rol Zoser spelen.

Kun je je rol omschrijven?
Zoser is de vader van Radames en premier van Egypte. Ondanks dat dit een hoge positie is, is hij uit op nog meer macht. Als zijn zoon nu eens trouwt met de dochter van de farao, dan hoeft alleen nog de farao te sterven. En als je het lot een handje helpt, hoef je niet eens zo lang te wachten op de dood.
Je krijgt hem slechts op één manier kwaad… als je niet doet wat hij zegt…

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
In een grote piramide van zand stonden de namen geschreven. Toen de rollen werden onthuld zag ik eerst alleen de andere rollen staan. Andere leden kwamen al naar me toe.
Op het moment dat ik mijn naam bij Zoser zag staan, viel ik stil. En er is heel wat nodig om mij stil te krijgen.
Pas in de week die volgde drong het tot me door. Wat heb ik hier een zin in…

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Zoser is vader en dat ben ik ook. Ik hoop dat iedere verdere vergelijking tussen mij en Zoser stopt.
Het is namelijk niet echt een lieverdje. Hij gaat werkelijk over lijken om zijn doel te bereiken.
Ik vind het wel heerlijk om de slechterik te spelen. Misschien juist omdat ik nu dingen mag zeggen en doen die lekker ver van me afstaan.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Met stip op één staat voor mij ‘Gezegend Nubië’.
Toen ik jaren geleden in het Circustheater in Scheveningen zat en dit nummer hoorde, stonden de tranen in mijn ogen en het kippenvel op mijn armen. De trots en kracht die in dit nummer wordt opgebouwd en uitgezongen vind ik zo mooi.
Ook al zit Zoser niet in dit nummer; ik zal dit nummer zeker meezingen achter de schermen.

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Haha… jarenlang heb ik rondgelopen met een groot geheim, maar mede door de BOV is dat geen geheim meer; ik maak graag kleding. Ook voor de BOV.
Nou, ik kan je vertellen dat het voor je mannelijk imago geen goed doet.
Voor het theater is het dan wel weer heel praktisch. De kans is groot dat ik ‘mijn pakkie an’ zelf zal maken.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Dat we met plankgas aan de bak gaan om in april een prachtige productie op de planken te zetten. Voor mij is het kernwoord van AIDA ‘geloofwaardigheid’. Ik wil de mensen/de rollen geloven. Dat vind ik voor mijn rol ook de grote uitdaging. Het moet geen slechterik uit Suske en Wiske worden, maar een mens van vlees en bloed die bijzondere keuzes maakt.

Wat kan het publiek verwachten in april?
Een verhaal dat je vastpakt en pas weer bij het slotapplaus loslaat.
Er is zoveel afwisseling in grote en kleine scenes en nummers dat je constant verrast wordt.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Bij deze bied ik alvast mijn excuses aan voor alles wat Zoser zegt en doet in AIDA… het is echt allemaal spel… toch…

Jorina Verhees

Jorina Verhees

Nehebka

Jorina is 33 jaar en was eerder te zien als Vogelverschrikker, Tante Jans en Priscilla Janvier. In AIDA mag ze de rol van Nehabka vertolken. Foto: Dick Vermaas

“Nehebka is een Nubische slavin met een enorme liefde voor haar vaderland Nubië. Deze liefde is zo groot dat ze werkelijk alles over heeft om het leven van haar prinses AIDA te redden….”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Ik was verrast! Er zit zoveel talent bij de BOV en er zijn dit jaar zo weinig rollen dat ik niet had verwacht mijn naam in het lijstje te zien staan. Te gek dat ik twee solo’s mag zingen in de mooiste nummers van de show.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Ik zie me zelf niet de dingen doen die Nehebka doet, daar ben ik echt te schijterig voor 🙂 Maar ik herken wel haar positieve instelling en de drive om ergens helemaal voor te gaan.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Zie antwoord hierboven 😉 Dans van de mantel en Gezegend Nubië. Dit zijn echt nummers bomvol power en passie. Maar eigenlijk is het een onmogelijke opgave om een nummer te kiezen. Werkelijk alle nummers in deze show zijn prachtig.

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Dat weet iedereen bij de BOV: paprika chips 🙂

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Dat het, zoals gewoonlijk, hard werken wordt. Maar ook, zoals gewoonlijk, met een hoop lol!

Wat kan het publiek verwachten in april? 
Een nieuw pareltje

Joost Jongerius

Joost Jongerius

Farao

Joost is met 59 jaar momenteel het oudste lid van de BOV en heeft dan ook al vele producties en rollen gespeeld. De komende periode gaat u hem zien als Farao.

Kun je je rol omschrijven?
Ik ben de leider van het grote Egyptische rijk. Vader van dochter en troonsopvolgster Amneris. Zij is verloofd en zal binnenkort trouwen met Radames. De vader van Radames, Zoser, is er op uit de troonsopvolging te bespoedigen. Daarvoor moet echter eerst de Farao sterven…….

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Blij een rol te mogen spelen in deze prachtige musical.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Ik ben inmiddels de oudste BOV-er op de planken. De rol van oude Farao past alleen daarom al bij me. Als kind was ik al gebiologeerd door Tutankamon, de beroemdste Farao. Hij was het onderwerp van mijn eerste spreekbeurt op de lagere school. Veel later, nog steeds gefascineerd door de Oudheid, ben ik geschiedenis en archeologie gaan studeren. Mooi dat ik nu in mijzelf mag graven naar een Farao.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
‘Veel te ver gegaan’. In dit nummer zingen de 3 hoofdrolspelers ieder voor zich over hun innerlijke tweestrijd. Fantastisch mooie opening van het tweede bedrijf. Blijft beslist hangen.

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Gezellige avondjes met vrienden.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Wordt zoals altijd weer een intensieve fantastische periode. Lekker bezig zijn met één van mijn meest favoriete musicals.

Wat kan het publiek verwachten in april?
Niet lachen, gieren, brullen …maar een fantastisch mooi ontroerend verhaal met prachtige muzikale nummers in een indrukwekkende vormgeving. Moet je absoluut gezien hebben.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Kom kijken naar het nieuwste pareltje van de BOV! Je krijgt geen spijt!

George Stander

George Stander

Amonasro

George Stander is 53 jaar en heeft al vele grote en kleine rollen op zijn naam staan. Vorig jaar was hij nog te zien als de producer Max Bialystock, nu speelt hij de rol van Amonasro.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Verbazing, totaal niet verwacht, maar toch wel blij!

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Lastig natuurlijk, ik ben geen koning ;), maar herken wel weer de vaderrol die ik nu heb! Met Roosje (Aida) heb ik die relatie vaker mogen spelen.

Wat is je favoriete AIDA-nummer en waarom?
Elaborate Lives (Verwarrend bestaan). Maar ook Gezegend Nubië. Gewoon prachtige nummers!

AIDA gaat onder andere over het proberen te weerstaan van een grote verleiding (een onmogelijke liefde). Welke verleiding kan jij niet weerstaan ;)?
Blokje kaas bij de nazit.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Een periode waarin we gaan werken naar een productie die duidelijk een groot contrast laat zien in vergelijking met de productie van vorig jaar, en waarin we op boeiende wijze laten zien hoe veelzijdig de BOV is.

Wat kan het publiek verwachten in april?
Prachtige zang, mooie mensen in mooie rollen, een TOP-productie!!

Kom genieten en neem een tissue mee.

Aspirantleden

Elk seizoen zijn we op zoek naar nieuwe leden. Na uitgebreide audities op het gebied van spel, zang en dans worden de aspirantleden geselecteerd. In deze rubriek stellen we graag voor wie er dit jaar onze vereniging komen versterken

 

Ben Broek

Ben Broek

Ben is 19 jaar, komt uit Bergen op Zoom en Beauty and the Beast is zijn favoriete musical.

Waarom wilde je graag lid worden van de BOV?
Ik heb met Petticoat meegedaan en dat vond ik zo’n geweldige ervaring dat ik me graag bij de BOV wilde aansluiten.

Zingen, toneelspelen of dansen?
Dan toch toneelspelen.

Wat verwacht je van het komende productiejaar?
Ik verwacht dat we heel hard gaan repeteren en ik ook m’n uiterste best moet gaan doen, maar ik weet wel dat ik daar van ga genieten!

Je BOV-avontuur begint met de musical AIDA. Wat vind je van deze musical?
Ik ken de musical alleen bij naam maar heb wel al heel wat muziek er van beluisterd. Ik denk dat het heel indrukwekkend zal gaan worden.

Wat doe je vlak voordat je opgaat?
Voordat ik op het podium ga heb ik altijd even een moment van besef wat ik mag gaan doen. Het feit dat je voor zo veel mensen zulke toffe optredens mag geven moet je toch gewoon van kunnen genieten!

Rodney den Broeder

Rodney den Broeder

Rodney is 21 jaar, komt uit Bergen op Zoom. Hij wil het liefst toneelspelen en zijn favoriete musical is “Beauty and the Beast”.

Waarom wilde je graag lid worden van de BOV?
Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen in het vak en dat was binnen handbereik voor mij de BOV.

Wat verwacht je van het komende productiejaar?
Een groot nieuw avontuur, ik laat het lekker op me afkomen en we gaan er voor!

Je BOV-avontuur begint met de musical AIDA. Wat vind je van deze musical?
Ik wist van het bestaan maar daar hield het ook bij op. Ik heb me een beetje verdiept en het lijkt me een mooi en interessant stuk.

Wat doe je vlak voordat je opgaat?
Twijfelen of ik toch niet nog even ga plassen…altijdvlak voor ik op moet, moet ik weer ook al ben ik net geweest.

Karlijn Brouwers

Karlijn Brouwers

Karlijn is 34 jaar, komt uit Bergen op Zoom en haar favoriete musical is AIDA!

Waarom wilde je graag lid worden van de BOV?
Omdat het mij echt fantastisch lijkt om met een enthousiaste club mensen naar een productie toe te werken.

Kies maar: zingen, toneelspelen of dansen?
Dansen, maar zingen vind ik ook heel leuk.

Wat verwacht je van het komende productiejaar?
Hard werken, oefenen, veel leren, plezier hebben en dan uiteindelijk een hele toffe tijd met elkaar beleven op het podium van de Maagd!

Je BOV-avontuur begint met de musical AIDA. Wat vind je van deze musical?
AIDA is de reden dat ik auditie heb gedaan… Het leek me altijd al gaaf om aan een productie van de BOV mee te doen maar ik durfde nooit zo goed. Ik zei altijd dat als AIDA zou komen, ik auditie zou gaan doen. En dus is het er dit jaar eindelijk van gekomen!

Wat doe je vlak voordat je opgaat?
Dat is allemaal nog vrij nieuw voor me, maar ik denk… een paar keer op en neer stuiteren van de zenuwen én het enthousiasme om eindelijk het podium op te gaan!

Eva Dierikx

Eva Dierikx

Eva is 18 jaar, komt uit Bergen op Zoom en haar favoriete musical is “Wicked”

Waarom wilde je graag lid worden van de BOV?
Ik ben dol op het zien van musicals, maar ik vind het nog leuker als ik zelf kan stralen op het podium. De BOV is een gezellige vereniging die producties in mijn ogen op professioneel niveau opvoert en dat paste in mijn ogen goed bij mij.

Kies maar: zingen, toneelspelen of dansen?
DANSEN!!

Wat verwacht je van het komende productiejaar?
Ik verwacht veel nieuwe dingen te leren en heel veel ervaring op te doen op de gebieden van zang, dans en spel.

Je BOV-avontuur begint met de musical AIDA. Wat vind je van deze musical?
Ik heb de musical zelf nog niet gezien, maar wat ik er tot nu toe van heb gehoord klinkt super!

Wat doe je vlak voordat je opgaat?
Ik zorg altijd dat ik al mijn spullen van tevoren klaar heb liggen en dat dubbelcheck ik voor een show altijd nog even. Achter de schermen neem ik nog even door wat ik moet doen en ga ik altijd nog even naar het toilet. Verder probeer ik te ontspannen en te genieten van wat er komen gaat.

Ensemble

André Verstijlen

André Verstijlen

Ensemble

Andrea Dierikx-Blaas

Andrea Dierikx-Blaas

Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers

BOV-anekdote: Wat een overweldigend gevoel die eerste keer dat ik met de BOV op podium stond voor publiek: de première van The Wiz. Het gevoel na de applausfinale was met geen pen te beschrijven. Zo overgelukkig mijn passie met deze groep uit te mogen oefenen, de tranen bleven maar stromen…

Ben Broek

Ben Broek

Ensemble

Deirdre Desta

Deirdre Desta

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Titanic

BOV-anekdotes: Live-verbinding met een dierbare BOV-dochter in het ziekenhuis tijdens de voorstelling.

Hoofdrolspeler die zijn stem kwijt was en werd vervangen door iemand die de tekst niet kende, maar het toch geweldig deed. 

“Ik ben een vrouw” zingen met twee “topvrouwen” in 3 Musketiers.

Diana van der Weegen

Diana van der Weegen

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Vind ze allemaal geweldig maar de producers was top!

BOV-anekdotes: Ik ben best wel braaf(niet bij de producers overigens),dus gekke dingen kan ik je niet vertellen, maar ‘n mooie herinnering is wel het einde van de productie Titanic, die was heel bijzonder vond ik.

Ellen Buijs-Verschelden

Ellen Buijs-Verschelden

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Ciske de Rat en Jekyll and Hyde 

BOV-anekdotes: De eerste BOV-productie heb ik elke avond ook alle scenes waar ik niet op was vanuit de coulissen zitten volgen en enorm zitten genieten van het niveau. Nog steeds geniet ik elke productie van de prachtige klanken van ons steeds weer uitmuntende orkest, de talenten van eenieder op het toneel, de bijzondere kledingcreaties, de decors waarvan je denkt: hoe hebben ze dit kunnen maken en gewoon de hele organisatie van de producties. Dat je samen zoveel avonden het publiek mag boeien is steeds weer heel bijzonder en genieten!  

Ellen Goddrie

Ellen Goddrie

Ensemble

Elly Doggen

Elly Doggen

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Titanic en Petticoat 

BOV-anekdotes: Mijn meest bijzondere moment was het moment dat mijn eigen kind voor het eerst naar een voorstelling kwam kijken! En het daar nu nog steeds over heeft! 

 

Esmay Deleij

Esmay Deleij

Ensemble

Favoriete BOV-musical: The Wiz, omdat ik hier ontzettend leuke herinneringen aan overgehouden heb!

BOV-anekdotes: Voor mijn rol als Dorothy had ik twee paar zilveren schoenen gekocht (mocht er een paar niet overleven). Tijdens de voorstelling moest ik die op het podium aantrekken en daarvoor legde ik de schoenen altijd op dezelfde plek. Dit is altijd goed gegaan, tot één van de laatste voorstellingen waar ik ineens twee LINKERschoenen in mijn handen gedrukt kreeg! Ik had dus zelf een verkeerd paar klaargelegd… Ik kon niet anders dan ze aantrekken en gewoon doorgaan, dus dat heb ik gedaan waardoor ik de hele eerste akte op twee linkerschoenen heb gespeeld en gedanst.

Eva Dierikx

Eva Dierikx

Ensemble

Favoriete BOV-musical: I’ve got the music in me 

BOV-anekdotes: -nog geen- 😉

Evelien Hoogeveen

Evelien Hoogeveen

Ensemble

Jessica van de Kasteele

Jessica van de Kasteele

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Hels Spektakel

BOV-anekdotes: Op de een of andere manier ben ik de brokkenpiloot. Geef mij geen hoedje, want die ligt dan waarschijnlijk in de orkestbak, blessures en zelfs een keer een aanvaring met het decor waardoor ik in het ziekenhuis belandde. De mooiste herinnering is wel om samen met je zoon in dezelfde musical te spelen waarbij hij de hoofdrol had.

Jorn Huismans

Jorn Huismans

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Titanic 

BOV-anekdote: Gepassioneerde groep mensen met wie het gaaf is om ieder jaar weer een productie op de planken te brengen, blij dat ik onderdeel uit mag maken van deze groep. 

Joyce de Jong

Joyce de Jong

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Titanic

BOV-anekdotes: De mooiste herinnering is toch Titanic, dat niet elke avond het publiek maar ook alle spelers oprecht ontroerd waren. Prachtig om zoiets moois op de planken te mogen brengen.

Julia Dierikx

Julia Dierikx

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Ik kan niet kiezen tussen Petticoaten The Producers!

BOV-anekdotes: Tijdens de voorstellingen van de Producers had ik grote pretzels aan me hangen en daarmee ben ik een keer blijven hangen aan een stuk decor, net voordat ik op moest.

Karlijn Brouwers

Karlijn Brouwers

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Aida (mooie debuut productie lijkt me!) 

BOV-anekdotes: “We kunnen je feliciteren als aspirant-lid van Stichting BOV!”  De echte, memorabele anekdotes moeten nog komen natuurlijk… ;-) 

 

Kim van Dessel

Kim van Dessel

Ensemble

Favoriete BOV-musical: The Wiz

BOV-anekdotes: Mijn mooiste herinnering aan de BOV is dat we samen hebben mogen stralen in het Koninklijk theater Carré. Iedereen straalde tijdens het optreden en als klap op de vuurpijl gingen we ook nog naar huis met een prachtige award. Dit was een ervaring die voor altijd bij zal blijven.  

Koen van Dongen

Koen van Dongen

1e Soldaat / Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers natuurlijk. Of toch Drie Musketiers..

BOV-anekdotes: De BOV. They said it was fun..

Lenny Winkel

Lenny Winkel

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Petticoat

BOV-anekdotes: Tijdens de Titanic moesten we iedere avond op een stellage staan die de zinkende boot voorstelde. Deze stellage schudde steeds hevig door het overtuigende spel van iedereen. Ik vond het echter zo eng dat ik iedere avond in tranen werd opgevangen door Ad Bennaars als ik eindelijk van dat ding af mocht.  

Wanneer je al jaren met veel plezier speelt bij de BOV is het moeilijk om een specifieke herinnering op te halen. De nominatie ‘Beste vrouwelijke bijrol bij de AMA’s voor de rol van Mw. van Rooden in Petticoat was mijn persoonlijke hoogtepunt. Nog steeds kijk ik er met plezier en ongeloof op terug. Dit is gewoon mijn hobby, hier haal ik energie en heel veel plezier uit.  

Lonneke van Broekhoven

Lonneke van Broekhoven

Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers

BOV-anekdotes: Ik denk graag terug aan alle momenten achter de schermen in Theater De Maagd, voorafgaand en tijdens de voorstelling… de zenuwen, de grappen in de kleedkamer, en het gevoel dat je met z’n allen weer een knalproductie weg mag zetten!! 

Ludwig Erentreich

Ludwig Erentreich

Ensemble

Marc van Lanen

Marc van Lanen

Soldaat / Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers

BOV-anekdotes: In stormtroeper-outfit van achter een decordoek medische bijstand mogen verlenen aan een speler die eigenlijk direct ook op moest gaan is een ervaring die ik niet hoop nog eens te hoeven beleven. Goddank liep het goed af! 

Mariska

Mariska

Ensemble

Marit van Reijen

Marit van Reijen

Ensemble

Mijke Tap

Mijke Tap

Ensemble

Monique de Groot

Monique de Groot

Ensemble

Favoriete BOV-musical: Ik hoop dat dat Aïda wordt, aangezien dat al één van mijn favoriete musicals was voordat bekend werd dat we hem gingen spelen. Ik hoop dat wij op onze manier een prachtige versie van het verhaal kunnen neerzetten.

BOV-anekdotes: Dat op de première van De Producers tijdens het nummer “Ach was ik maar een producer” een onderdeel van mijn (al schaarse) kostuum het begaf. Het rokje van veren viel tijdens mijn grand-jeté van mijn heupen af waardoor ik alleen in een body op het podium stond. De voorstellingen daarna heb ik het “rokje” iedere dag rondom vastgezet met wel tien sluitspelden

Myrthe Langerak

Myrthe Langerak

Ensemble

Nienke van Loon

Nienke van Loon

Ensemble

Favoriete BOV-musicals: De Drie Musketiers en Ciske de Rat 

BOV-anekdotes: De ontlading na mijn eerste Première afgelopen jaar… heerlijk gevoel! 

Rodney den Broeder

Rodney den Broeder

Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers

BOV-anekdotes: Dat moet wel de avond/nacht van de Amateur Musical Awards 2018 zijn geweest! Gelukkig hebben we de foto’s nog… 

Roy Franssen

Roy Franssen

Ensemble

Wietske Huismans

Wietske Huismans

Ensemble

Favoriete BOV-musical: The Pajama Game 

BOV-anekdotes: Er zijn zoveel mooie, komische en ontroerende momenten geweest dat ik dit niet in woorden kan neerzetten. 

Yarilijne Raaijmakers

Yarilijne Raaijmakers

Ensemble

Favoriete BOV-musical: De Producers

BOV-anekdotes: Voor dat ik op ga doe ik altijd nog een laatste kleding check. Bij ‘Ach was ik maar een producer’ kon ik niet goed zien of de veren aan de achterkant goed zaten dus dat liet ik Marcel altijd checken. Hij heeft het er nog steeds over, hahah 

Bestuur

Rob van den Aarsen

Rob van den Aarsen

Voorzitter

Favoriete BOV-musical: Dat wás Petticoat, met z’n geweldig vertolkte typetjes, die nu deze plaats moet delen met De Producers: kunst in alle disciplines.

BOV-anekdotes: Het gevangenenkoortje in Der Bettelstudent in 1986, waarin Hans Verdult, Eric Elich en ik aan de enkels geketend een trap af moesten, met Eric voorop die naar beneden stormde, en Hans en ik er achter aan buitelden. Het jaar dat wij elkaar leerden kennen.

Ilse Mertens-Nefs

Ilse Mertens-Nefs

Secretaris

Favoriete BOV-musical: Moulin Rouge en Petticoat

BOV-anekdotes: Samen keihard werken aan het eindresultaat of je nu op de planken staat, in het orkest zit, onderdeel uitmaakt van artistiek, decorploeg, rekwisieten, kledingcommissie of bestuur. SAMEN maken we dit en dan hiervoor drie keer achter elkaar de BESTE MUSICAL AWARD winnen is de kers op de taart!

Michèle Goossens

Michèle Goossens

Penningmeester

Roel Soffers

Roel Soffers

Communicatie & PR

Favoriete BOV-musical:  Petticoat

BOV-anekdotes: Anne Will Blankers als ere gast op onze première van De Producers . Tijdens het gala van de Amateur Musical Awards 2017, wonnen we in Carré voor de 2ekeer op rij de award voorbeste musical en Anne Wilbekende nog niet naar een Amateur musical te zijngeweesten dat terwijl zijhet amateurniveau van die avond zo hoog vond. Ze beloofde snel een amateurproductie te gaan bijwonen. Wij haar dus z.s.m.uitgenodigd en ze was aanwezig: bij de beste musical van afgelopen seizoen…

Marjella van Dijk - Loos

Marjella van Dijk - Loos

Bestuurslid

Favoriete BOV-musical: Petticoat // de Producers

BOV-anekdotes: Het winnen van de Amateur Musical Award voor de beste musical voor Petticoat was voor mij echt een dag met een goud randje. Ik was aspirant bestuurslid en kwam gelijk in een warm bad. Het is mooi om deel uit te mogen maken van een club mensen van verschillende leeftijden en pluimage, maar met allemaal dezelfde passie.

 

Martin Hommel

Martin Hommel

Productieleider

Kleding / Rekwisieten

Marleen Geers

Marleen Geers

Coördinatie kleding / rekwisieten

Bianca Bronstring

Bianca Bronstring

kleding

Miep Joossen

Miep Joossen

kleding

Marielle de Jong

Marielle de Jong

Kleding

Esther Langerak

Esther Langerak

Kleding

Suzanne Schoen

Suzanne Schoen

Kleding

Monique de Kock

Monique de Kock

Kleding

Janneke Stander

Janneke Stander

rekwisieten

Ine van Dessel

Ine van Dessel

Rekwisieten

Decor

Ad Bennaars

Ad Bennaars

Hoofd decorbouw

Wim Hermans

Wim Hermans

Decorbouwer

Leo Verdult

Leo Verdult

Decorbouwer

Stephan Joosen

Stephan Joosen

Decorbouwer

Leen van Wensen

Leen van Wensen

Decorbouwer

Rob Copray

Rob Copray

Decorbouwer

Henk Jonkers

Henk Jonkers

Decorbouwer