De dag voor Koningsdag vindt tradititegetrouw de ‘Lintjesregen’ plaats. Ook in ons Bergen op Zoom mochten vanochtend in Theater De Maagd in totaal 13 Bergenaren deze onderscheiding ontvangen, waaronder onze eigen voorzitter Rob van den Aarsen en lid Wietske Huismans.

Rob van den Aarsen in het in decor van Oliver!

Rob van den Aarsen is naast onze voorzitter ook dirigent van het CQ koor en geeft als voorzitter van de ‘kemissie Prottekol’ van de Stichting Vastenavend de Bergse carnaval mede gestalte. Inmiddels schrijft en componeert hij al zo’n 30 jaar het vastenavendliedje. Met deze combinatie van leidinggevende kwaliteiten, creativiteit, muzikaliteit en passie, vervult hij sinds 2017 de rol van voorzitter van de Stichting BOV. We zijn ontzettend trots dat hij op deze manier beloond wordt voor al zijn inzet voor o.a. onze club. Op het moment waarop het even moeilijk met de club ging heeft hij er ook mede voor gezorgd dat de BOV kon blijven bestaan.

Wietske tijdens haar 40-jarig jubileum

Wietske Huismans is een vast begrip binnen de BOV. Onlangs vierden we in corona-tijd nog haar 40-jarig jubileum. In al die jaren waarin ze lid is van het BOV-ensemble heeft ze verschillende grote en kleine rollen gespeeld in onze musicals en operettes. Naast haar inzet op het toneel, neemt ze ook deel aan de klankbord commissie, regelt ze de bardiensten en muntenverkoop bij repetities en trekt ze de kar van verschillende sponsorprojecten.

Buiten de BOV kennen de meeste mensen haar wel van de Maria Ommegang en van KWF, waar ze als 15-jarige al als collectant begon en is doorgestroomd tot bestuurslid. We vinden het dan ook niet meer dan terecht dat ‘onze Wiets’ vandaag extra in het zonnetje is gezet.

Beide BOV’ers: van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke Onderscheiding!

(Bovenste foto: Jelmer Huismans, andere foto’s: Stichting BOV)